Το Gran Turismo θεωρείται αν όχι από όλους, από τους περισσότερους το κορυφαίο παιχνίδι οδήγησης, αφού φέρνει σχεδόν στο απόλυτο την πραγματική οδήγηση. Βέβαια το γιαπωνέζικο παιχνίδι έχει κάνει τη συμφωνία για τα vision μοντέλα, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουν δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ στην πραγματικότητα.

grand turismo vision 2Ένα καινούργιο vision μοντέλο παίρνει σειρά στο παιχνίδι και δεν είναι άλλο από το νέο Alpine, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για το GT6. Το πρωτότυπο Alpine A450 δημιουργήθηκε με βάση το μοντέλο που συμμετείχε στο 24ωρο του Le Mans που διεξήχθη τον Ιούνιο που μας πέρασε. Έτσι η Alpine γιορτάζει και τα 60 χρόνια ιστορίας της μάρκας, λέγοντας πως όποιος οδηγήσει το νέο μοντέλο θα το απολαύσει σα να είναι πραγματικό.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με το συνολικό βάρος να είναι μόλις 900 κιλά. Ο κινητήρας που τροφοδοτεί το Alpine A450 είναι ο V8 χωρητικότητας 4,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 59,1 κιλά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω του 7τάχυτου διαδοχικού κιβωτίου.

grand turismo vision 1Το νέο μοντέλο της Alpine θα είναι διαθέσιμο με το free update που θα γίνει το Μάρτιο δίνοντας ακόμα ένα επιπλέον Vision μοντέλο στη συλλογή των ήδη 1.000+ αυτοκινήτων. Το μόνο που απομένει είναι να το οδηγήσετε.