Η σουηδική Volvo παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το XC60, δείχνοντας πως πλέον τα SUV αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της εταιρείας. Αυτό το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το εξαιρετικά επιτυχημένο XC60 της πρώτης γενιάς, το οποίο κατά τη διάρκεια των 9 ετών που κυκλοφορεί έγινε Best – Seller στην κατηγορία των Premium Compact SUV στην Ευρώπη.

“Έχουμε μια ισχυρή κληρονομιά στο σχεδιασμό των SUV, και παράλληλα προσφέρουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το νέο XC60 δε θα αποτελεί εξαίρεση. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για ένα δραστήριο τρόπο ζωής, και αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στο μέλλον”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson.

Σύμφωνα με τη Volvo, το νέο XC60 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έγινε ποτέ, πλήρως εξοπλισμένο με νέα και έξυπνη τεχνολογία, όπως το Steer Assist – being που υπάρχει στο σύστημα City Safety. Υπάρχει επίσης ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Oncoming Lane Mitigation, το οποίο χρησιμοποιεί το Steer Assist, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετωπικές συγκρούσεις.

Ταυτόχρονα, το σύστημα Blind Spot Indication χρησιμοποιείται ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος των συγκρούσεων σε περίπτωση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Επιπλέον, το νέο XC60 διαθέτει το σύστημα Pilot Assist, το οποίο δεν είναι άλλο από το ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού της Volvo, το οποίο μπορεί να κατευθύνει, και να σταματήσει το όχημα σε δρόμους έως και τα 130 χλμ/ώρα.

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων του νέου XC60 βρίσκεται ο βραβευμένος T8 Twin κινητήρας βενζίνης με το υβριδικό σύστημα, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 407 ίππους, ενώ το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 5,3”. Η Volvo όμως θα τροφοδοτήσει το νέο XC60 με ένα πετρελαιοκινητήρα D4, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους, αλλά και έναν D5 με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 235 ίππους.

Άλλες καινοτομίες που περιλαμβάνει το Volvo XC60 είναι το  σύστημα Sensus και το Volvo On Call app, τα οποία προσφέρουν  τόσο τη λήψη ενημερώσεων με γραφική απεικόνιση, αλλά και την ενσωμάτωση smartphone με το Apple CarPlay και το Android Auto. Το νέο μοντέλο είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Volvo αυτή τη στιγμή συνδυάζοντας την απόλυτη οδηγική εμπειρία, μαζί με την πλήρη ασφάλεια. Τέλος, η παραγωγή του νέου XC60 θα γίνει στο εργοστάσιο της πόλης Torslanda στη Σουηδία και θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου.