Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς στο κομμάτι της αυτοκίνησης. Η Kia προσπαθεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις και όπως φαίνεται τα καταφέρνει και με το παραπάνω, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μοντέλα της, ένα νέο υβριδικό σύνολο με κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η αρχή θα γίνει από Kia Sportage, το οποίο θα τροφοδοτηθεί, με τον κινητήρα EcoDynamics +, ένα ήπιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο θα χρησιμοποιεί και έναν ηλεκτροκινητήρα 48V. Το σύστημα ενσωματώνει νέα κινούμενη λειτουργία Start & Stop, ενώ θα μειώνει τις εκπομπές ρύπων κατά 4% και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον, ο νέος ηλεκτροκινητήρας θα ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και την πέδηση

Σύμφωνα με το στόχο της Kia να δημιουργήσει καινοτόμα αυτοκίνητα που είναι προσιτά για ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, ο EcoDynamics +, με την ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μια αναμφισβήτητη σχέση κόστους – απόδοσης σε σχέση με τους πλήρους υβριδικούς κινητήρες. Η συμπαγής φύση των εξαρτημάτων σημαίνει ότι η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες αρχιτεκτονικές των οχημάτων και των συστημάτων κίνησης χωρίς να επηρεάσει την πρακτικότητα.

Η αρχή όπως αναφέραμε θα γίνει με το Kia Sportage, ενώ θα ακολουθήσει η τρίτη γενιά του Ceed που αναμένεται μέσα στο 2019. Παράλληλα η Kia ξεκινάει και το πρόγραμμα που έχει ως στόχο όλα τα αυτοκίνητα της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025. Η λειτουργία του κινητήρα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, αφού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μεγαλύτερη απόδοση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο δρόμο, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια που παραδίδεται και ανακτάται απρόσκοπτα.

Σίγουρα, ένας νέος πετρελαιοκινητήρας σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα μπορεί να προσφέρει μεγάλη οικονομία στα καύσιμα, όμως δε γνωρίζουμε αν αυτή η επιλογή της Kia θα τη βγει σε καλό, αφού οι περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει και βγάζουν τους κινητήρες πετρελαίου από τη γκάμα τους. Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θα πουν τα αποτελέσματα.