Η Ford έχει πάντα τον τρόπο να εκπλήσσει τους πελάτες της και όχι μόνο με νέες εκδόσεις που δημιουργεί, με σκοπό να μην πέσει ο αριθμός των πωλήσεων. Έτσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης αποκάλυψε το νέο και σφαιράτο Fiesta ST200. Φυσικά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς είναι η συνέχεια της σειράς ST, αυτή τη φορά στο μικρότερο Fiesta.

ford fiesta st200 2Ο αριθμός 200 στην ονομασία δε θα μπορούσε να συμβολίζει τίποτα περισσότερο από τη μέγιστη ιπποδύναμη, η οποία φτάνει τους 200 ίππους, με τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 29,5 κιλά, το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Η μετάδοση γίνεται μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου της Ford, το οποίο όμως έχει πιο κοντές σχέσεις από τα άλλα Fiesta.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Fiesta αισθητικά δεν έχει μεγάλες διαφορές, με την πιο κύρια να είναι ο νέος χρωματισμός Storm Grey, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι βαμμένες με μαύρο χρώμα και τα φρένα κόκκινες δαγκάνες. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα Bucket καθίσματα με τις γκρι – κόκκινες ραφές. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, το οποίο διαθέτει τρία στάδια, ενώ τα αμορτισέρ είναι χαμηλωμένα κατά 15 χιλιοστά.

ford fiesta st200 3Ο μικρός σίφουνας της αμερικάνικης εταιρείας θα ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στην Άνοιξη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν με την έναρξη των πωλήσεων από τον ερχόμενο Ιούνιο. Η τιμή είναι προς το παρών άγνωστη, αλλά αν αναλογιστεί κάποιος πως ήδη οι πωλήσεις του νέου Fiesta έχουν ξεπεράσει τις 30.000 στην Ευρώπη η ζήτηση αναμένεται να είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική.