Τον τελευταίο καιρό τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του Kimi Raikkonen στη Ferrari έδιναν και έπαιρναν. Ο Φιλανδός οδηγός μετά από κάποιες κακές και άτυχες εμφανίσεις βρέθηκε ένα βήμα πριν τη φυγή του από την ιταλική ομάδα. Όμως στις τελευταίες εμφανίσεις ο Kimi έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα της Ferrari, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να επεκτείνουν το συμβόλαιο του και την επόμενη χρονιά.

f1 raikkonen 2Έτσι το οδηγικό δίδυμο της ιταλικής ομάδας θα παραμείνει ανεπηρέαστο και το 2016. Ο Raikkonen στα 37 του χρόνια θα βρίσκεται στη Ferrari και όπως δήλωσε και ο ίδιος, το όνειρο του συνεχίζεται στη Scuderia και ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ιταλική ομάδα. Ο Φιλανδός μέχρι και σήμερα μετράει 20 νίκες σε 223 συμμετοχές, ενώ έχει κερδίσει και 16 pole position.

Τέλος, ο Maurizio Arrivabene επιβεβαιώνοντας την συμφωνία δήλωσε. “Η ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Kimi Raikkonen θα ενισχύσει τη σταθερότητα της ομάδα μας. Αυτό θέλαμε να γίνει και δεδομένου της πολύ καλής σχέσης ανάμεσα στον Kimi και τον Sebastian πήραμε την απόφαση για την επέκταση της συνεργασίας”.