Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο κύριος οδηγός της M – Sport για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally του 2017. Μετά την έξοδο σοκ της Volkswagen από το άθλημα, ο Γάλλος έμεινε χωρίς αγωνιστικό για το επόμενο έτος, αλλά έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με την M – Sport, με συνοδηγό τον Julien Ingrassia, οδηγώντας το 2017 το νέο Ford Fiesta WRC (Ford Fiesta WRC 2017). Η ομάδα ανέφερε ότι ο Ogier αποφάσισε να ενταχθεί, μετά τη δοκιμή του νέου και βελτιωμένου Ford στην Ουαλία τον περασμένο μήνα.

Οι Ogier και Ingrassia ήταν το πιο επιτυχημένο δίδυμο στο άθλημα από την ένταξή τους στο WRC το 2008. Από εκείνο το διάστημα κατέκτησαν τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με 38 νίκες, 56 βάθρα και το απίστευτο 475 νικών Ειδικών Διαδρομών. Αμέσως μετά την υπογραφή του, ο Ogier δήλωσε “Θα υπάρξουν πολλά νέα πράγματα αυτή τη σεζόν και ανυπομονώ. Έχουμε μια νέα γενιά World Rally αυτοκινήτων, μια νέα ομάδα και σίγουρα αυτό αποτελεί μια συναρπαστική στιγμή”.

“Δεν απέχει πολύ από την έναρξη στο Rally του Monte – Carlo και εμείς δεν είχαμε πολύ χρόνο με το νέο Ford Fiesta WRC, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ενήμεροι για τις προκλήσεις και μπορώ να δω πόσο “πεινασμένοι” είναι ο Malcolm και η ομάδα για την επιτυχία”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M – Sport, Malcolm Wilson, συμμερίστηκε τον ενθουσιασμό του Ogier αναφέροντας “Δεν έχω κρύψει το πόσο θέλαμε να συνεργαστούμε με τους Sebastien και Julien και είναι φανταστικό να τους καλωσορίζω στην ομάδα. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να τους εξασφαλίσουμε και εκείνοι πιστεύουν ότι το Ford Fiesta WRC είναι το αυτοκίνητο με το οποίο μπορούν να υπερασπιστούν καλύτερα το πρωτάθλημα”. Παράλληλα με τους Ogier και Ingrassia θα είναι ο Ott Tanak με συνοδηγό τον Martin Jarveoja, οδηγώντας το δεύτερο M – Sport Fiesta.