Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που διεξήχθη στη Γενεύη η Peugeot έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου 508. Όπως φαίνεται από την πρώτη μάτια το 508 είναι ένα οικογενειακό μοντέλο που όμως δε μένει σε αυτό, αφού είναι πανέμορφο και φυσικά θα έχει δύναμη με τους κινητήρες της γαλλικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2 του γκρουπ PSA και έχει πλέον νέα μάσκα με το λιοντάρι να δεσπόζει μπροστά, αλλά και νέα φωτιστικά σώματα και την αεροτομή που του διαφοροποιούν εντελώς σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,75 μέτρα (μειωμένο κατά 0,08 μέτρα από το προηγούμενο μοντέλο), το ύψος τα 1,40 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,80 μέτρα. Επίσης, οι Γάλλοι αναφέρονται και στο μειωμένο βάρος κατά 70 κιλά σε σχέση με το παλιό 508, ενώ έχει βελτιωθεί αισθητά η στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό βλέπουμε να ξεχωρίζει αμέσως το i – Cockpit, με την οθόνη αφής μεγέθους 10” και το σύστημα Infotainment, καθώς και την οθόνη αφής μεγέθους 12,3” με τον πίνακα οργάνων. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι και το νέο τιμόνι που πλέον μπαίνει σε όλα τα Peugeot με τους 7 διακόπτες για να κάνει τη ζωή του οδηγού ακόμα πιο εύκολη. Ο χώρος των αποσκευών είναι αρκετά ικανοποιητικός, αφού φτάνει τα 487 λίτρα, ενώ αν πέσουν τα πίσω καθίσματα ανεβαίνει στα 1.537 λίτρα.

Πλούσια είναι τα συστήματα ασφαλείας του νέου Peugeot 508 προσφέροντας Night Vision, Adaptive Cruise Control, Lane Positioning Assist, Active Safety Brake, Distance Alert, Lane Keeping Assist, Driver Attention Alert, High Beam Assist, Extended Traffic Sign Recognition και Active Blind Spot Monitoring System.

Μηχανικά οι Γάλλοι έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στους κινητήρες, οι οποίοι τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6c. Το νέο μοντέλο θα εξοπλιστεί με το νέο BlueHDi πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και θα συνεργάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το νέο EAT8 αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, θα υπάρχει και BlueHDi κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 και τους 180 ίππους. Από πλευράς βενζίνης θα υπάρχει ο PureTech χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους, ενώ θα προσφέρεται και η κορυφαία έκδοση GT, με τους 225 ίππους.

Όποια έκδοση και να διαλέξει ο καθένας είναι σίγουρο πως το νέο Peugeot 508 προσφέρει όλα όσα θέλει ένας οικογενειάρχης, χωρίς όμως να στερείται την ταχύτητα και τις επιδόσεις. Οι Γάλλοι φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν μπει σε νέα μονοπάτια εντυπωσιάζοντας συνεχώς με τα μοντέλα τους και ελπίζουμε πως το 508 θα τρέξει σε δρόμους που του αξίζει.