Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα πιο ακριβά αυτοκίνητα της Ευρώπης, τραβώντας παράλληλα και όλα τα βλέμματα. Μπορεί η Alfa Romeo 4C Spider να μην είναι από τα ακριβότερα, ωστόσο κανείς δε μπορεί να αψηφήσει τα 82.000€ που κοστίζει. Έτσι, η ιταλική εταιρεία βρήκε έναν τρόπο να βοηθήσει αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να την αποκτήσουν, βάζοντας ταυτόχρονα τις δικές τους πινελιές στη δημιουργία του.

alfa romeo 4c 2Το πρόγραμμα της ιταλικής φίρμας λέγεται “Sky Experience” και ουσιαστικά προσφέρει στον καθένα από εμάς να δημιουργήσει τη δική του 4C Spider. Αναλυτικότερα, μπορεί κάποιος να δει το αυτοκίνητο σε πανοραμική θέα 360°, εστιάζοντας σε ό,τι λεπτομέρεια θέλει, από το ταμπλό μέχρι και τα ανθρακονήματα που μπορεί να προσθέσει στο αυτοκίνητό του. Το πρόγραμμα δίνει την ευχέρεια στον κάθε επίδοξο σχεδιαστή να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες του μοντέλου, έτσι ώστε όταν βρεθεί στην αντιπροσωπεία της Alfa Romeo, κάνοντας το εικονικό του μοντέλο πραγματικότητα.

Μπορεί, όπως προαναφέραμε, η 4C Spider να ξεπερνά τα 80.000€ στην ελληνική αγορά, ωστόσο κάτω από το καπό κρύβει τον κινητήρα των 1.750 κ.εκ. με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους. Το 0 – 100 γίνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο διαδικτυακό πρόγραμμα “Sky Experience” της Alfa Romeo, να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε τη δική σας 4C Spider, έτσι ώστε όταν βρεθείτε σε μια αντιπροσωπεία να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Το παιχνίδι στα χέρια σας.