Μία είδηση που θα ανακουφίσει για λίγο των προϋπολογισμό των Ελλήνων, αφού στο τέλος της χρονιάς πληρώνονται πάρα πολλές οικονομικές εκκρεμότητες ανακοινώθηκε από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών. Πιο συγκεκριμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 παρατείνονται έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει χρόνο σε όσους θα επιλέξουν την ακινησία του οχήματος τους με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχετικά με την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας. Φυσικά, τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας λόγω υποχρεωτικής ακινησίας για τα μέτρα του COVID-19 δεν έγινε ποτέ επιβαρύνοντας όσους κινούν όλο το χρόνο τα αυτοκίνητα τους με ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν:

  • Σε τραπεζικό κατάστημα, έχοντας μαζί απαραιτήτως το ειδοποιητήριο και προμήθεια υπέρ της τράπεζας, που μπορεί και να ξεπεράσει τα 2€.
  • Μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών (web banking, phone banking κλπ), όπου δεν προβλέπεται προμήθεια και δεν απαιτείται η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.
  • Μέσω πιστωτικών καρτών κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.