Η Volkswagen επεκτείνει το φάσμα των facelifted μοντέλων στην οικογένεια των Golf στην Ευρώπη, με την προσθήκη του υψηλής απόδοσης “R”, το οποίο ανεβάζει την αδρεναλίνη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως και με τα υπόλοιπα Golf που έχουν υποστεί facelift, έτσι και το R έρχεται με LED πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς και το νέο Composition Color σύστημα infotainment στο βασικό πακέτο εξοπλισμού.

Το Golf R διατίθεται σε δυο μορφές Hatchback και Station Wagon, και έχει 10 ίππους μεγαλύτερη ιπποδύναμη και 2 κιλά ροπή, κάνοντας τον 4κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων να αποδίδει 306 ίππους και 40,7 κιλά ροπής. Η Volkswagen αναφέρει ότι το Golf R μπορεί να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα σε 4,6”.

Αλλαγές μπορεί να μην υπάρχουν πολλές, όμως ένα Golf που μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τα Impreza, EVO και Focus RS, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Όσο για την τιμή; Στη Γερμανία, το Golf R μπορεί να προπαραγγελθεί με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων από 40.675€, ενώ με το DSG κοστολογείται από 44.800€.