Κατά καιρούς βλέπουμε στο εξωτερικό την πώληση σπάνιων αυτοκινήτων, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είτε για εξοικονόμηση χρημάτων. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πώληση της Mercedes – Benz CLK GTR Roadster, η οποία θα βρίσκεται και στο φετινό Goodwood Festival στη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για ένα σπανιότατο αυτοκίνητο, αφού έχουν κατασκευαστεί μόλις 6 κομμάτια. Το απίστευτο είναι πως ο Ολλανδός συλλέκτης, που το έχει στην κατοχή του, έχει κάνει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μόλις 6,5 χιλιόμετρα.

Η CLK GTR Roadster δημιουργήθηκε ως μέρος μιας συμφωνίας της Homologation και της Mercedes – Benz, όταν έθεσε ως στόχο να αγωνιστεί σε αγώνες αντοχής στην κατηγορία GT1. Η κατηγορία σταμάτησε το 1999, αλλά η Mercedes – Benz κράτησε την υπόσχεση της να δημιουργήσει τα 26 κομμάτια, τα οποία ήδη περίμεναν οι αγοραστές της. Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, ενώ το αγωνιστικό μοντέλο έφερε το κινητήρα των 6,9 λίτρων. Η μέγιστη ισχύ αγγίζει τους 604 ίππους, με το 0 – 100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ/ώρα.

Συνολικά, η Mercedes – Benz παρήγαγε 26 κομμάτια της GTR CLK. 20 από αυτές ήταν coupe και μόλις 6 ήταν Roadster. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να έχουν ένα τέτοιο σπάνιο μοντέλο στη συλλογή τους, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι τους, αφού η πώληση της αναμένεται να είναι από 2.000.000 έως 2.500.000€.