Μπορεί τα όμορφα και τα ακριβά αυτοκίνητα να είναι κάτι που αρέσει σε όλους, όμως δεν τη γλυτώνουν ούτε αυτά από τους ελέγχους των εκπομπών ρύπων. Τόσο στη Ferrari, όσο και στην Aston Martin πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον δεν κατάφεραν να πετύχουν στους στόχους αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων για το 2015.

Ωστόσο, δεδομένου του μικρού αριθμού οχημάτων που παράγουν οι δύο high – end αυτοκινητοβιομηχανίες, τα πρόστιμα δε φτάνουν καν τα ποσά που μπορεί να χρειαστούν για επισκευές σε συγκεκριμένες σειρές παραγωγής. Για την ακρίβεια, το Autonews Europe αναφέρει ότι η Ferrari θα λάβει πρόστιμο ύψους 410.760€, ενώ στην Aston Martin θα επιβληθεί πρόστιμο μόλις 36.370€.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, αποκαλύπτεται ότι το 2015, τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ΕΕ εξέπεμπαν κατά μέσο όρο 119,5 γραμμάρια γρ/χλμ, 8% κάτω από το στόχο των 130 γρ/χλμ που είχε οριστεί το περασμένο έτος.

Παρόλα αυτά, οι τέσσερις εταιρείες έχουν εντοπίσει ότι πρέπει να επιταχυνθεί η μείωση των εκπομπών του στόλου τους, εάν θέλουν να επιτύχουν τον στόχο για τα έτη 2020 και 2021. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι Fiat Chrysler Automobiles, Opel, Ford και BMW. Από την άλλη πλευρά, οι Peugeot, Citroen, Renault και Toyota είναι ήδη κοντά στην επίτευξη των στόχων τους για το 2021.