Ο κόσμος του Rallycross πρόκειται να γίνει ακόμη πιο συναρπαστικός φέτος μετά την ανακοίνωση του νέου Πρωταθλήματος της Βορείου Αμερικής, αφού δε θα διαθέτει άλλα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πέραν από το πρόσφατα ανακοινωθέν Ηλεκτρικό Πρωτάθλημα Rallycross της Red Bull, σειρά που ανήκει στη SpeedLeague και θα χρησιμοποιήσει τους οδηγούς που δημιουργήθηκαν από την αυστριακή εταιρεία STARD.

Έχοντας ονομαστεί E/RACING, το Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου στο Las Vegas και θα έχει πέντε αγώνες στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Los Angeles και της Νέας Υόρκης. Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Rallycross δε θα είναι τόσο δυνατό ή θηριώδες, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει, υπόσχεται ότι θα είναι εξωφρενικά ισχυρά.

Στην πραγματικότητα, οι ιθύνοντες της STARD ισχυρίζονται ότι τα αυτοκίνητα θα αποδίδουν περίπου 670 ίππους και θα διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με διανυσματοποίηση της ροπής. Επιπλέον, οι ανταγωνιστές θα περιλαμβάνουν τολμηρά αεροδυναμικά βοηθήματα και συστοιχίες που θα μπορούν να αλλαχθούν σε μόλις 15 λεπτά.

Μιλώντας για τη νέα σειρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της SpeedLeague, Brian Gale, ανέφερε “Η ιδέα μου κίνησε την περιέργεια εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι τώρα, δεν είχα βρει έναν εταίρο έτοιμο να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση μηχανικά για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με τη STARD για να δημιουργηθεί το Ε/RACING”.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του Ε/RACING είναι ότι τα αυτοκίνητα που έχουν αναπτυχθεί από τη STARD θα είναι σε θέση να μετατραπούν με Rallycross, Stage Rally και Short – Course Road Racing προδιαγραφές, γεγονός που πρόκειται να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του απανταχού φιλοθεάμονος κοινού.