Δύο εβδομάδες πριν η Renault αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο για το νέο Πρωτάθλημα της F1, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τη BP για ακόμη 5 χρόνια. Η γαλλική εταιρεία μέσω του μέσω της Renault Sport Racing έκανε αυτή την ανακοίνωση ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον όμιλο Renault – Nissan – Mitsubishi.

Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, Carlos Ghosn και του Διευθύνοντος Συμβούλου της BP Group Bob Dudley, φαίνεται να μην κράτησε πολύ, αφού οι δύο πλευρές έχουν ένα κοινό όραμα. Η BP Castrol και η Renault Sport Formula θα συνεργαστούν για να φέρουν το τέλειο αποτέλεσμα στο νέο μονοθέσιο των Γάλλων που ελπίζει να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις του Πρωταθλήματος.

Ο Jerome Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, δήλωσε “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική ενίσχυση της σχέσης μας με την BP Castrol”. Από την άλλη πλευρά ο Tufan Erginbilgic, Διευθύνων Σύμβουλος της BP Downstream, ανέφερε “Προσβλέπουμε στη συνεχή σχέση μας τη Formula 1 και στη διερεύνηση μιας ευρύτερης παγκόσμιας συνεργασίας με τη Συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi. Το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλάζει ταχύτερα από ποτέ και η BP δεσμεύεται να παραμείνει ηγέτης στην ανάπτυξη και την εμπορία καυσίμων και λιπαντικών. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τις εξαιρετικές δεξιότητες και τις γνώσεις που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις”.