Η CUPRA μπορεί να είναι μια νέα εταιρεία στο χώρο του αυτοκινήτου, όμως ήδη έχει δώσει δείγματα πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το CUPRA Ateca Special Edition είναι μια ειδική έκδοση που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και στην ισπανική εταιρεία πιστεύουν πως μπορεί να μεγαλώσει το κοινό που θα θέλει ένα τέτοιο μοντέλο.

Το ειδικό μοντέλο διαθέτει ένα σκούρο γκρι χρώμα με χάλκινες λεπτομέρειες στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, ενώ ο ήχος που βγαίνει από την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης της Akrapovic το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως. Η Carbon επένδυση στους καθρέπτες και στην πίσω αεροτομή κάνει την εξωτερική εμφάνιση ακόμα πιο εντυπωσιακή. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα bucket δερμάτινα καθίσματα από Alcantara με τη διχρωμία μαύρου-μπλε να συνδυάζεται με τις χάλκινες ραφές.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Drive της Volkswagen.

Σίγουρα μια ειδική έκδοση του CUPRA Ateca είναι πιο δελεαστική από οποιαδήποτε άλλη. Οι 300 ίπποι το κάνουν ακόμα πιο ισχυρό και ενώ το σύστημα τετρακίνησης 4Drive κάνει το δυνατό SUV να αποφεύγει όλες τις κακοτοπιές στις εκτός δρόμου διαδρομές. Τέλος, οι πωλήσεις του CUPRA Ateca Special Edition θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους, ενώ ο αριθμός θα είναι περιορισμένος.