Το Kia Picanto αποτελεί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα της κατηγορίας του. Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η δεύτερη γενιά του μοντέλου. Όπως φαίνεται είναι όλα έτοιμα για την αποκάλυψη της τρίτης γενιάς.

Αν και είναι ακόμα αρκετά νωρίς για το νέο μοντέλο, οι Κορεάτες λένε πως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα. Δια του λόγου το αληθές, έδωσαν στη δημοσιότητα τα σκίτσα του νέου Picanto, τα οποία μας δίνουν μια πρώτη γεύση. Σαφέστατα αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι οι κόκκινες λεπτομέρειες και οι φουσκωμένοι θόλοι στους τροχούς, που το μετατρέπουν σε ένα επιβλητικό όχημα μικρού κυβισμού.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia, όπως ήταν αναμενόμενο μηχανικά το μοντέλο θα προσφέρεται με τους κινητήρες 1.000 και 1.200 κ.εκ., με τη μέγιστη ιπποδύναμη να είναι περίπου στους 100 ίππους. Τέλος, οι Κορεάτες υποστηρίζουν πως η αποκάλυψή του θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit στις αρχές του νέου έτους, όμως εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, αφού εδώ και λίγο καιρό η Kia έχει εστιάσει στο Rio. Το εάν θα το δούμε ή όχι στην Αμερική, θα το διαπιστώσουμε σε λίγες ημέρες, αφού εάν ισχύσει η αποκάλυψη του Picanto, θα επισκιαστεί το Rio.