Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να τελείωσαν και μπροστά μας να έχουμε τους Παραολυμπιακούς, όμως στις αρχές Οκτωβρίου θα μας απασχολήσει ένα άλλο Rio. Φυσικά, δεν είναι άλλο από το νέο μοντέλο της Kia. Το νέο Kia Rio φτάνει στην τέταρτη γενιά, και οι Κορεάτες λένε πως πρόκειται για το καλύτερο Rio που κατασκεύασαν ποτέ. Αν και δόθηκαν πολλά στοιχεία από τους ιθύνοντες της Kia από της φωτογραφίες διακρίνεται πως πρόκειται για ένα πιο εξελιγμένο όχημα σχεδιαστικά.

kia rio 2Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε 2θυρες, 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα υπάρξει και μια 4θυρη έκδοση, η οποία όμως θα δρομολογηθεί για τις περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Με 3κύλινδρους και 4κύλιδρους κινητήρες μικρή χωρητικότητας θα εφοδιαστούν τα νέα μοντέλα, με αποκορύφωμα το Rio GT.

Το Rio είναι ένα ζωτικής σημασίας αυτοκίνητο για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού μόνο το περασμένο έτος πούλησε σχεδόν 500.000 κομμάτια (473.000 συνολικά). Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί πλήρως στο τέλος Σεπτεμβρίου για τους δημοσιογράφους και στις αρχές Οκτωβρίου για το κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και όπως λένε οι Κορεάτες θα σηματοδοτήσει πολλές εξελίξεις στην αυτοκίνηση, αφού οι ίδιοι πιστεύουν πως μπορεί να φτάσει τα επίπεδα πωλήσεων του Ford Fiesta και του Volkswagen Polo.