Το φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, έδειξε για ακόμη μια φορά η General Motors, μέσα από την νέα Corvette Gran Sport Collector Edition, η οποία πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες σε δημοπρασία. Η αμερικάνικη εταιρία μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκδηλώσεις, αφού πέρυσι δημοπρατώντας την πρώτη Cadillac CT6 κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000$, τα οποία και προσέφερε στο Karmanos Cancer Institute.

chevrolet corvette grand sport collectors edition 3Μέσω των δημοπρασιών της Barret – Jackson, στο Palm Beach, φέτος δημοπρατήθηκε η νέα Corvette Gran Sport Collector Edition, που φέρει τον αριθμό 001 υποδηλώνοντας έτσι ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι το πρώτο που βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρίας. Ο σκοπός της δημοπρασίας ήταν ο ίδιος με τον περσινό, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να πηγαίνουν στο Karmanos Cancer Institute. Τελικά η πρώτη Corvette Gran Sport Collector Edition πουλήθηκε για 170.000$ βοηθώντας αρκετά το ίδρυμα.

Όσον αφορά στο μοντέλο πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση της Corvette, αφού ελάχιστα θα είναι τα κομμάτια που θα φέρουν την ονομασία Collector Edition και θα διαθέτουν το Watkins Glen Gray Metallic ως κύριο χρώμα για το αμάξωμα, με λεπτομέρειες για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν το Tension Blue και το Satin Black. Στο εσωτερικό, έντονη είναι η αντίθεση ανάμεσα στο Tension Blue και το μαύρο χρώμα, με το μπλε να καλύπτει μεγάλο μέρος του ταμπλό, της κεντρικής κονσόλας και των καθισμάτων.

chevrolet corvette grand sport collectors edition 2Κάτω από το καπό η Gran Sport διαθέτει έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 460 ίππων και μέγιστης ροπής να είναι 64,2 κιλά. Όντας ένα μοντέλο με πιο αγωνιστική προσέγγιση, έχει εφοδιαστεί με ελαφρές ζάντες τις οποίες ντύνουν μια τετράδα από τα γνωστά Michelin Pilot Super Sport ελαστικά, ενώ τα φρένα είναι της Brembo και προσφέρουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στους υποψήφιους αγοραστές η εταιρία θα προσφέρει ως επιλογή το πακέτο αναβαθμίσεως Z07 που διαθέτει ακόμη καλύτερα ελαστικά από τα Michelin και Carbon – Ceramic φρένα. Δυστυχώς, για την Corvette που δημοπρατείται δεν έχουμε τις πληροφορίες για το εάν έχει εφοδιαστεί με το συγκεκριμένο πακέτο.

Κλείνοντας άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι εκτός από τα 170.000$ της δημοπρασίας, το Karmanos Cancer Institute θα λάβει και 400.000$ δωρεά από την ίδια την εταιρία, μέσω του GM Foundations. Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν παραδείγματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και μόνο ευπρόσδεκτες μπορούν να είναι. Μακάρι όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της General Motors βοηθώντας κόσμο που έχει ανάγκη.

Δημήτρης Τσιάρας