Μια απίστευτα σπάνια κίτρινη Lamborghini Countach LP400S του 1981 έχει σταλεί από τη εταιρεία δημοπρασιών Silverstone Auctions στην κλασσική πλέον εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων Race Retro Competition Car Sale, η οποία θα λάβει χώρα στο Stoneleigh Park στις 26 με 28 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα αυθεντικό δεξιοτίμονο μοντέλο, το οποίο σήμερα εκτιμάται από 265.000€ έως 330.000€, ενώ στο κοντέρ γράφει μόλις 61.155 χιλιόμετρα. Επίσης, είναι το ένα εκ των 7 που είχαν κατασκευαστεί και σύμφωνα με τα βρετανικά κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων, έχει διανύσει 2.880 χιλιόμετρα από τον τελευταίο ιδιοκτήτη του μέχρι να βρεθεί στο κατάστημα για πώληση.

lamborghini countach 2Όταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1982 είχε μόνο μια προαιρετική πτέρυγα, η οποία αργότερα αντικαταστάθηκε από τον επόμενο ιδιοκτήτη, τον Απρίλιο του 1987. Η εν λόγω αντικατάσταση θεωρήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού μια Countach θα πρέπει να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο “τρελή” σύμφωνα με αυτούς που τους κατείχαν. Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι το έντονο κίτρινο και το δερμάτινο εσωτερικό του φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η μαύρη σουέτ οροφή δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με την υπόλοιπη καμπίνα, αν και κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι κοντά στις προτιμήσεις όλων, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να μπορέσουν να την αποκτήσουν όλοι όσοι τι επιθυμούν.

“Η Lamborghini Countach είναι πραγματικά ένα εικονικό supercar και ένα αυτοκίνητο που ένας συλλέκτης θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να το αποκτήσει κάποια στιγμή. Το συγκεκριμένο είναι ένα εκπληκτικό στολίδι των δρόμων της δεκαετίας του ’80 και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός ότι αποτελεί ένα αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα από τη LP400S-Series III του 1981 που πρόσφατα άλλαξε χέρια στη διεθνή αγορά για ένα σημαντικό ποσό, ενώ άλλα LP400S φαίνεται ότι σύντομα θα αλλάξουν χέρια, υπερβαίνοντας ωστόσο το ποσό που έχει οριστεί εδώ” ανέφερε ο Nick Whale, Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstone Auctions.

lamborghini countach 3Το αυτοκίνητο έρχεται με το V5C του, το οποίο διαθέτει κάλυψη από τεχνικής άποψης μέχρι τον Ιούνιο του 2016, το εγχειρίδιο του οδηγού, καθώς και το ιστορικό των επισκευών που έχει υποστεί. Όσοι δε γνωρίζουν το τι μπορούσε να κάνει μια Countach τόσο στις μέρες της, όσο και σήμερα, αρκεί να βρίσκεται σε καλή ημέρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι σε περίπου 1.200 κιλά είχε μέγιστη ισχύ 355 ίππους και μέγιστη ροπή 36,3 κιλά. Ενώ η ισχύς και οι επιδόσεις της ήταν κατώτερες σε σχέση με την LP400, έχει ένα πιο επιθετικό σχεδιασμό χάρη στις επεκτάσεις που έχουν γίνει στους τροχούς, με την εμφάνιση να τονίζει πως πρόκειται για μια αυθεντική Lamborghini Countach.

Μπορεί να πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ήδη κουβαλάει 35 χρόνια στην πλάτη του, όμως όταν μιλάμε για μια Lamborghini η πολυτέλεια και υψηλή αισθητική και δύναμη του κινητήρα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν. Σίγουρα αν κάποιος έχει να δαπανήσει ίσως και κάτι παραπάνω από 300.000€ αξίζει να αποκτήσει το κίτρινο κόσμημα της ιταλικής φίρμας.