Η σχολή που διατηρεί η Skoda και δημιουργεί νέα στελέχη για το μέλλον της εταιρείας, αισίως δημιούργησε το πέμπτο μοντέλο με την ονομασία Sunroq. Πρόκειται για ένα Concept Cabriolet μοντέλο, στο οποίο εργάστηκαν 23 φοιτητές και βασίστηκε επάνω στο Karoq.

8 μήνες χρειάστηκαν οι 23 φοιτητές (από 17 έως 20 ετών) για να δημιουργήσουν το Sunroq, το οποίο είναι ένα ιδανικό όχημα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το κόκκινο χρώμα είναι αυτό που δεσπόζει ακόμα και στις ζάντες αλουμινίου, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Μηχανικά δε δόθηκαν καθόλου λεπτομέρειες, αλλά είμαστε σίγουροι πως με τους γνωστούς κινητήρες της Volkswagen το νέο μοντέλο θα πετάει.

Τα πρώτα βήματα αφορούσαν την ενίσχυση του σώματος του Sunroq και την αφαίρεση της σταθερής οροφής. Αυτό απαιτούσε την τροποποίηση και των τεσσάρων θυρών και τον επανασχεδιασμό της πίσω θύρας από την αρχή. Σε σύγκριση με το χώρο αποσκευών των 521 λίτρων στο μοντέλο παραγωγής Skoda Karoq, το Sunroq διαθέτει ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

Το μήκος φτάνει τα 4,38 μέτρα, το πλάτος τα 1,81 και το ύψος τα 1,48 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,63 μέτρα. Στο εσωτερικό δεσπόζει το τριάκτινο τιμόνι, με την οθόνη αφής πολυμέσων και τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, ενώ το ταμπλό και οι πόρτες έχουν λευκό χρώμα δημιουργώντας έτσι την τέλεια αντίθεση.

Οι φοιτητές της Skoda έχουν πάντα τον τρόπο να εντυπωσιάζουν κατά καιρούς με υπέροχα σχέδια, τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο μέλλον και να τα δούμε κάποια μέρα να κυκλοφορούν στην αγορά αυτοκινήτου. Μέχρι τότε θα τα απολαμβάνουμε έτσι περιμένοντας το επόμενο.