Ο Μάρτιος έχει μπει για τα καλά και σίγουρα θα αποτελέσει ένα μήνα αφιερωμένο στην αυτοκίνηση, αφού σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες εκθέσεις αυτοκινήτου όπως αυτή της Γενεύης (έως 13 Μαρτίου) ενώ επρόκειτο να διεξαχθούν έως του τέλος του μήνα πολλά ακόμα event, καθώς και πολλές εκκινήσεις παγκόσμιων πρωταθλημάτων όπως αυτή του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος της F1.

btcc 2Ωστόσο, ένας ακόμη θεσμός που έχει ξεκινήσει από το 1958 και αποτελεί τεράστιο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά στις 22 Μαρτίου και δεν είναι άλλος από το BTCC ή British Touring Car Championship. Το εναρκτήριο γεγονός θα λάβει χώρα στο Donington Park. Για το τρέχων έτος, θα υπάρχουν στο Grid του Dunlop MSA BTCC, όπως είναι η πλήρης ονομασία με τον κεντρικό χορηγό του θεσμού, 18 ομάδες και 32 οδηγοί που θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα, σε ένα σήριαλ με 11 επεισόδια, με το πρώτο να ξεκινά στις 22 Μαρτίου και το τελευταίο να έχει οριστεί για τις δύο πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το Πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες ημέρες, δε μπορούμε να σας δώσουμε τις σωστές πληροφορίες για τις ομάδες και τους οδηγούς, αφού τα πάντα είναι ρευστά, με ομάδες να κλείνουν οδηγούς ακόμη και την τελευταία στιγμή, ενώ άλλες ψάχνουν να καλύψουν τις κενές τους θέσεις. Για την ώρα θα σας αφήσουμε με μία γεύση από το πρωτάθλημα του BTCC μέσα από ένα βίντεο των διοργανωτών για την νέα σεζόν, αλλά θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για περαιτέρω ενημέρωση.

Δημήτρης Τσιάρας