Ο όμιλος της Renault θα συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία Geely για να πωλούνται υβριδικά οχήματα στην Κίνα με την επωνυμία της Renault. Επιπλέον, οι Γάλλοι θα συνεργαστούν και με τη Lynk & Co για να επεκταθούν οι πωλήσεις της και στη Νότια Κορέα. Η Geely είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα και θα χρησιμοποιήσει τους δικούς της πόρους και τις τεχνολογίες για την παραγωγή υβριδικών οχημάτων της Renault σε υπάρχοντα τοπικά εργοστάσια.

Ο γαλλικός όμιλος θα συνεισφέρει στη στρατηγική επωνυμίας. Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί την επιστροφή της Renault στην Κίνα μετά το 2020, όταν τελείωσε η προηγούμενη κοινή επιχείρηση με την Dongfeng Motor Group. Είναι πιθανό ότι τα υβριδικά μοντέλα με το σήμα της Renault στην Κίνα θα εξάγονται και σε άλλες αγορές στο μέλλον. Οι σκέψεις όμως εκτός από τα υβριδικά μοντέλα είναι να επεκταθεί η συμφωνία και για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράγοντας τα υβριδικά αυτοκίνητα της Renault στα δικά της εργοστάσια η Geely θα αποκτήσει τεχνογνωσία. Ένα άλλο όφελος για την κινεζική εταιρεία είναι ότι θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εμπειρία της Renault στην αγορά της Νότιας Κορέας με την παρουσία των Γάλλων να βρίσκεται εκεί για πάνω από δύο δεκαετίες.

Όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα ωφελήσουν τη Renault που θα ανοιχτεί ακόμη περισσότερο σε μια τεράστια αγορά, αλλά είναι σίγουρο πως η Geely θα ευνοηθεί ακόμη περισσότερο από την εμπειρία των Γάλλων στην αυτοκίνηση. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η κινέζικη εταιρεία ήδη έχει αρκετή εμπειρία από τη συνεργασία που έχει με τη Daimler, αλλά όπως φαίνεται οι Κινέζοι δεν επαναπαύονται για αυτό και επεκτείνουν τη συνεργασία για να αποκομίσουν ακόμη περισσότερα από τη Renault.