Η Volkswagen έκανε μια κίνηση ματ, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη Microsoft, η οποία θα αναλάβει να εφοδιάζει μέσω της πλατφόρμας Azure όλα τα αυτοκίνητα του ομίλου. Η συνεργασία είναι στρατηγικής σημασίας, αφού οι δύο εταιρείες μόνο όφελος μπορούν να έχουν μέσα από μια τέτοια συμφωνία.

Η Volkswagen επέλεξε την πλατφόρμα Microsoft Azure ως θεμέλιο της υπηρεσίας Automotive Cloud και των συνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτων για το στόλο της, πιστεύοντας πως η Microsoft είναι η νούμερο ένα εταιρεία παγκοσμίως επάνω σε αυτό τον τομέα. Η γερμανική φίρμα θα δημιουργήσει ένα νέο γραφείο ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική και η Microsoft θα βοηθήσει στην υποστήριξη της, με το προσωπικό να είναι γύρω στα 300 άτομα.

Η συνεργασία θα εμπλουτίσει την εμπειρία και τις γνώσεις της Microsoft, αφού από το δικό της σχεδιασμό θα καθορίσει τι θα κάνει με το Automotive Cloud της Volkswagen. Μέσω του Volkswagen Automotive Cloud, η γερμανική εταιρεία θα βελτιστοποιήσει σημαντικά τη διασύνδεση των οχημάτων της, προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες για τις ενδείξεις του οχήματος, αλλά και ότι άλλο χρειαστεί για την ψυχαγωγία του οδηγού και των επιβατών.

Από το 2020 και μετά, περισσότερα από 5.000.0000 νέα οχήματα μάρκας Volkswagen ετησίως θα είναι πλήρως συνδεδεμένα με το νέο σύστημα. Μαζί οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν την τεχνολογική βάση για ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Μπορεί οι δύο εταιρείες να μην άνοιξαν πλήρως τα χαρτιά τους όμως είναι σίγουρο πως επιτυχία είναι μονόδρομος, αφού ουσιαστικά μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην αυτοκίνηση.