Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε τη συνέχεια της ανάκλησης από τις 08/11/2018, 13.782 οχημάτων Avensis, Corolla και Yaris, με ημερομηνία παραγωγής 05 Φεβρουαρίου 2001 έως 05 Ιουλίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακους συνοδηγού (Takata SPI, PSPI, PSPI-L), που περιέχουν ως προωθητικό υλικό νιτρικό αμμώνιο χωρίς παράγοντα κατακράτησης υγρασίας.

Στα οχήματα αυτά έχει στο παρελθόν αντικατασταθεί ο αερόσακος του συνοδηγού, στα πλαίσια της πρώτης φάσης της ανάκλησης που πραγματοποιεί ο κατασκευαστής για αυτόν τον λόγο. Σύμφωνα με αναφορές του κατασκευαστή Takata, μετά από μακροχρόνια έκθεση του οχήματος σε συνθήκες υψηλής απόλυτης υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, το προωθητικό υλικό του πυροκροτητή του αερόσακου ενδέχεται βαθμιαία να αποδομηθεί. Σαν αποτέλεσμα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, υπάρχει το ενδεχόμενο ο πυροκροτητής να διαρραγεί και μεταλλικά θραύσματα να εκτοξευτούν στο εσωτερικό του οχήματος, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν για να γίνει o σχετικός έλεγχος στον αερόσακο συνοδηγού και η αντικατάσταση του όπου χρειαστεί, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.