Η Peugeot παρουσίασε τα νέα υβριδικά 508 και 508 SW. Οι Γάλλοι ακολουθούν τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση που λένε πως η ηλεκτροκίνηση αποκτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο όσο περνάει ο καιρός. Έτσι το μεγάλο 508 λαμβάνει και αυτό υβριδική μορφή. Εξωτερικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση το 508 παρά μόνο στο ότι έχει προστεθεί η υποδοχή για τη φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα.

Μηχανικά το Peugeot 508 Hybrid διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης PureTech χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους. Η συνδυαστική ισχύ και των δύο κινητήρων είναι 225 ίππους. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 1,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 29 γρ/χλμ.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 11,8 kWh και με έναν απλό φορτιστή οικιακής πρίζας απαιτεί 7 ώρες για να φορτίσει. Με έναν ταχυφορτιστή απαιτούνται μόλις 45’ για να ολοκληρωθεί μια πλήρη φόρτιση. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 54 χιλιόμετρα κάτι που είναι ικανοποιητικό για τις μετακινήσεις εντός πόλης.

Η επιλογή του 508 Hybrid είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση, αφού για τις μετακινήσεις στη πόλη ο ηλεκτροκινητήρας επαρκεί όσο χρειάζεται. Βέβαια, αυτό που μπορεί να προβληματίσει ίσως είναι το κόστος αγοράς, όμως και πάλι η απόσβεση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Όπως και να έχει η τελική επιλογή είναι δική σας.