Η Honda ανακοίνωσε την παραγωγή του νέου NSX, η οποία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα. Μαζί με την ανακοίνωση παραγωγής οι Ιάπωνες αποκάλυψαν και μερικά από τα πράγματα που θεωρούν ότι πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο τους Super Car. Στις εγκαταστάσεις της Honda στην Αμερική (Marysville του Οχάιο), οι οποίες είναι υπερσύγχρονες, με καινοτόμες τεχνολογίες, θα πάρει σάρκα και οστά το νέο NSX.

honda nsx 3Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το νέο εργοστάσιο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του συνδυασμού, της δεξιοτεχνίας και της ποιότητας, με νέες τεχνολογίες στην κατασκευή του οχήματος, τη βαφή, τη συναρμολόγηση και την ποιότητα. Το NSX θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο PMC, με το σώμα να είναι από αλουμίνιο. Η ακριβής ρομποτική τεχνολογία συγκόλλησης είναι αυτή που εφαρμόζεται δημιουργώντας 100% συγκόλληση από ρομπότ MIG. 860 συγκολλήσεις MIG εξασφαλίζουν ένα πολύ ακριβές αποτέλεσμα στη διαδικασία συναρμολόγησης του αμαξώματος.

Για πρώτη φορά λειτουργεί και μια νέα τεχνολογία χύτευσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία χρησιμοποιεί έξι κόμβους δημιουργώντας μια άκαμπτη ανάρτηση και ένα δυνατό συστήματα μετάδοσης κίνησης, το οποίο μπορεί να αντέξει ακόμα και σε σφοδρή σύγκρουση. Οι υψηλής ειδίκευσης τεχνικοί συγκόλλησης επιθεωρούν οπτικά και μετράνε με ακρίβεια το κάθε μέρος, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας συγκόλλησης. Η πρακτική αυτή επικυρώνει την ποιότητα, την ακρίβεια, καθώς και την ακρίβεια των διαστάσεων του νέου NSX.

honda nsx 2Καθ’ όλη τη συναρμολόγηση, οι τεχνικοί κατασκευής δαπανούν πάνω από 14 ώρες για τη συναρμολόγηση των κινητήρων, της ανάρτησης, των ηλεκτρονικών, του εσωτερικού και των εξωτερικών στοιχείων του αμαξώματος. Κάθε μπουλόνι που ξεκινά από έναν τεχνικό σφίγγεται με ακριβείς ανοχές χρησιμοποιώντας ασύρματα κλειδιά ροπής. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την καταγραφή των ρυθμίσεων της ροπής για κάθε βίδα σε κάθε αυτοκίνητο, διασφαλίζοντας περαιτέρω την ποιότητα στη διαδικασία συναρμολόγησης.

Μαζί με την εκτεταμένη προετοιμασία κάθε NSX έχει έως 11 στρώσεις αστάρι και χρώμα, με αποτέλεσμα ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα σε κάθε επιφάνεια του. Κάθε ένα NSX υποβάλλεται σε μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών πριν παραδοθεί στον κάτοχο του. Αυτό το αυστηρό καθεστώς περιλαμβάνει μια λεπτομερή διαδικασία ευθυγράμμισης των τροχών για 45 λεπτά, τις μετρήσεις ακριβείας των επιδόσεων πέδησης και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και ελέγχους της ποιότητας και των επιδόσεων.

honda nsx 4Η παραγγελία των Twin – Turbo V6 κινητήρων με ξηρό κάρτερ λαδιού γίνεται σχολαστικά, ενώ συναρμολογούνται από μια μικρή ομάδα τεχνικών. Κάθε κινητήρας παίρνει πάνω από 6 ώρες για να ολοκληρωθεί, χρησιμοποιώντας τεχνικές και διαδικασίες που συγκρίνονται με τα προγράμματα παγκόσμιας κλάσης στη μηχανική, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ποιότητας και επιδόσεων. Βέβαια όλα αυτά γίνονται χειροποίητα με το κάθε μηχανικό να δίνει όλο του το είναι για την ολοκλήρωση του κινητήρα.

Το NSX αποτελεί ένα κόσμημα στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι κάτι που σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε στη συλλογή μας. Το NSX με την χειροποίητη κατασκευή του δείχνει πως η ρομποτική μπορεί να συνδυαστεί με τον ανθρώπινο παράγοντα προσφέροντας το τέλειο αποτέλεσμα. Για όσους ήδη άρχισαν τις σκέψεις θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο, αφού τότε τα NSX θα αρχίσουν να βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της Honda.