Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Audi στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του ανανεωμένου SQ2. Το ισχυρό SUV των Γερμανών ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με τους γνωστούς κύκλους του λογότυπου της μάρκας να δεσπόζουν στη μέση μαζί με το λογότυπο του SQ2. Τα Matrix LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας έχουν αναλάβει να αναπληρώσουν την απουσία των προβολέων ομίχλης, αφού στον προφυλακτήρα στη θέση τους υπάρχουν ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα.

Στα πλαϊνά πάνω από τους θόλους των τροχών υπάρχει μαύρο πλαστικό για μεγαλύτερη προστασία, ενώ πηγαίνοντας στο πίσω μέρος βλέπουμε να ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, και εδώ υπάρχει το λογότυπο SQ2, το οποίο προδίδει αμέσως για ποιο μοντέλο πρόκειται.

Μηχανικά το νέο SQ2 τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας του SQ2 διαθέτει το σύστημα Audi Valvelift (AVS), το οποίο αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων εξαγωγής βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση στις χαμηλές στροφές. Επιπλέον, ο υπερσυμπιεστής έχει καλύτερη απόκριση, ενώ η πολλαπλή εξαγωγής βοηθά τον κινητήρα να ζεσταθεί πιο γρήγορα.

Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή του νέου SQ2 ορίστηκε στα 62.620€. Μπορεί η τιμή να μην είναι για όλους, όμως όποιος το αποκτήσει θα έχει ένα δυνατό και απόλυτα ασφαλές SUV της Audi. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 188 γρ/χλμ, που με βάση την αλλαγή που έγινε από 01/01/2021 στα τέλη κυκλοφορίας σημαίνει πως θα πληρώνει μόλις 160€ το χρόνο. Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει και με το παραπάνω. Εσείς;