Τα ασημένια βέλη της Mercedes τα γνωρίζουμε από την F1, εδώ και κάποια χρόνια που η γερμανική εταιρεία ασχολείται με το βασιλιά των μηχανοκινήτων σπορ. Η γερμανική φίρμα όμως δεν αρκείται μόνο σε αυτό, αφού επεκτείνεται κάνοντας την έκπληξη στο κομμάτι της ναυτιλίας. Στη γαλλική Ριβιέρα η Mercedes ρυμούλκησε επίσημα το νέο της σκάφος μήκους 14,4 μέτρων με την ονομασία Silver Arrow Of The Seas.

mercedes sliver arrow of the seas 1Το νέο σκάφος δε θα μπορούσε να έχει το στυλ της γερμανικής φίρμας ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, αφού το νέο εγχείρημα της είναι αρκετά επιθετικό. Φυσικά ένα ασημένιο βέλος δε θα μπορούσε να μην έχει ασημί χρώμα, το οποίο δεσπόζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του σκάφους. Το Silver Arrow Of The Seas διαθέτει δύο πετρελαιομηχανές με τη μέγιστη ισχύ της κάθε μηχανής να φτάνει τους 480 ίππους, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 960 ίππους, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα καυσίμου φτάνει τα 1.200 λίτρα.

Φυσικά η ταχύτητα μόνο αντάξια των μονοθεσίων της F1 θα μπορούσε να ήταν, αφού μπορεί να φτάσει τους 28 με 30 κόμβους, ενώ με τη χρήση του Turbo μπορεί να ξεπεράσει τους 40 κόμβους κάνοντας το, απίστευτα γρήγορο. Το γιοτ πολυτέλειας μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα, προσφέροντας την άνεση ενός πολυτελέστατου σπιτιού διαθέτοντας κρεβατοκάμαρες, μπάνιο, γκαρνταρόμπα, κάβα και μια μηχανή παραγωγής πάγου.

mercedes sliver arrow of the seas 3Η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν μόλις 10 σκάφη για την πρώτη έκδοση και ανάλογα τη ζήτηση η γερμανική εταιρεία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μια δεύτερη έκδοση. Βέβαια το κόστος είναι μόνο για ακριβά πορτοφόλια αφού η τιμή φτάνει το 1.500.000€. Οι κρατήσεις είναι ήδη ανοιχτές και όσοι το επιθυμείτε απλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Mercedes – Benz για να εκτελέσετε την παραγγελία σας.