Η ABT Sportsline γνωρίζει πολύ καλά πως να κάνει μετατροπές στα αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά σειρά πήρε το CUPRA Formentor, το οποίο βελτιώθηκε τόσο εξωτερικά όσο και μηχανικά. Εξωτερικά η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται με τα νέα ελατήρια, τα οποία χαμηλώνουν το αυτοκίνητο κατά 35 χιλιοστά, ενώ υπάρχουν οι νέες απολήξεις της εξάτμισης και οι νέες ζάντες αλουμινίου σε χρώμα μαύρο ματ μεγέθους 19” ή 20”.  

Από μηχανικής πλευράς το ισπανικό μοντέλο έχει δεχθεί το kit που δημιούργησε ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων. Έτσι ο δίλιτρος TSI κινητήρας πλέον αποδίδει 370 ίππους από 310 ίππους που ήταν, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται ιδιαίτερα δελεαστικά, αφού ένα αυτοκίνητο που φτάνει τους 370 ίππους και τα 45,8 κιλά ροπής μπορεί να προσφέρει αδρεναλίνη στον καθένα από εμάς. Το θέμα όμως είναι το κόστος της αγοράς του αυτοκινήτου, αλλά και του kit βελτίωσης. Όπως και να έχει όμως αξίζει και με το παραπάνω.