Η Audi κατά καιρούς μας έχει συνηθίσει σε δυνατές εκδόσεις για του πιο γρήγορους και απαιτητικούς οδηγούς. Μια από αυτές είναι και το Audi RS Q3 Performance, το οποίο κάτω από το καπό κρύβει τον 5κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 367 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 47,4 κιλά. Σύμφωνα με τις βελτιώσεις που έγιναν η ιπποδύναμη αυξήθηκε 27 ίππους και η ροπή κατά 1,5 κιλό.

audi rs q3 performance 2Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο S – Tronic αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα Quattro της γερμανικής εταιρείας. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 8,6 λίτρ/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 203 γρ/χλμ.

Εκτός όμως τις μηχανικές βελτιώσεις αλλαγές έγιναν και στο εξωτερικό κομμάτι με τις αναρτήσεις να είναι 20 χιλιοστά πιο χαμηλές από ένα απλό Q3, ενώ αν κάποιος θέλει μπορεί να προτιμήσει την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Τα φρένα βελτιώθηκαν και αυτά με τη διάμετρο των 365 χιλιοστών και τις 8πίστονες δαγκάνες, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, αλλάζουν τελείως την εμφάνιση.

audi rs q3 performance 3Η τιμή στη γερμανική αγορά είναι 61.000€, ενώ στην ελληνική αν εμφανιστεί αναμένεται να έχει κάτι παραπάνω λόγω δασμών και φόρων. Τέλος, το Audi RS Q3 Performance θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο, με τις πρώτες παραδώσεις να αναμένονται το καλοκαίρι.