Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας ανακοίνωσε την έλευση του νέου e – Golf. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας υπόσχεται μεγάλη αυτονομία και ασφάλεια, αλλά και ικανοποιητικές επιδόσεις. Ο σχεδιασμός του είναι διαφορετικός από τα άλλα Golf που βρίσκονται ήδη στην αγορά, με τη μάσκα να έχει μια μπλε γραμμή και τον προφυλακτήρα να είναι διαφορετικός, διαθέτοντας τα LED φώτα ημέρας.

Επιπλέον προσφέρονται ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για το εν λόγω μοντέλο, ενώ υπάρχουν και μπλε πινελιές κυρίως στο εσωτερικό προδίδοντας τον οικολογικό χαρακτήρα του. Ο ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display, προσφέρει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, αλλά και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Μηχανικά ο ηλεκτροκινητήρας του e – Golf αποδίδει 136 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 29,6 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 0 – 100 χρειάζεται 9,6” για να ολοκληρωθεί, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 12,7 kWh/100χλμ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητας 35,8 kWh φτάνοντας την αυτονομία στα 300 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 150 χλμ/ώρα.

Το 80% της μπαταρίας μπορεί να επαναφορτιστεί σε 45’, ενώ για να γίνει μια πλήρη φόρτιση χρειάζονται λιγότερες από 6 ώρες σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 kW. Ο οδηγός έχει τρεις επιλογές οδήγησης Normal, Eco και Eco+. Τα συστήματα ασφαλείας έχουν όλα όσα χρειάζονται για κινείται με ασφάλεια το e – Golf.

Front Assist City Emergency Braking, λειτουργία αναγνώρισης πεζών, Emergency Assist, Traffic Jam Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert και Dynamic Light Assist είναι μερικά από τα συστήματα ασφαλείας που κάνουν άνετη τη ζωή του οδηγού. Για όποιον ενδιαφέρεται το μόνο που έχει να κάνει είναι μια βόλτα σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Volkswagen, διαθέτοντας 38.800€ στο πορτοφόλι του, αφού τόσο κοστολογείται το νέο e – Golf.