Η Farnova είναι μια νέα κινέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 2019. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο κοιτώντας μόνο το μέλλον δημιούργησε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό Hyper Car ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Othello και έρχεται να ταράξει τα νερά τόσο της ηλεκτροκίνησης, όσο και τον Hyper Car.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπορ Coupe μοντέλο, με άγριες διαθέσεις, αφού είναι ικανό να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αντίπαλο, από όποια εταιρεία. Το νέο μοντέλο εκτός της επιθετικής σχεδίασης διαθέτει και αερόφρενο στην οροφή. Το μήκος είναι 4,67 μέτρα, το πλάτος 2,08 μέτρα, ενώ το ύψος είναι μόλις 1,14 μέτρα.

Το νέο Farnova Othello τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.835 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει στο εξωπραγματικό νούμερο των 1.223 κιλών. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 1,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα. Οι κινητήρες συνδυάζονται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου της Northvolt χωρητικότητας 75 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 600 χιλιόμετρα.

Για όσους ζουν στην Κίνα και θέλουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Farnova θα κατασκευαστούν μόλις 200 κομμάτια. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Farnova στην πόλη Changde και η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2022. Όσο για την τιμή; Για ένα τέτοιο αυτοκίνητο θεωρείτε από τα πιο φθηνά, αφού κοστολογείται στα 287.578$.