Η Nissan γιορτάζει τα 50 χρόνια του GT-R στην αγορά αυτοκινήτου και για αυτό το λόγο δημιούργησε μια επετειακή έκδοση που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως το GT-R έχει γίνει συνώνυμο του ενθουσιασμού, της υψηλής απόδοσης και της απαράμιλλης βελτίωσης.

Για να γιορτάσουν οι Ιάπωνες τα 50 χρόνια του GT-R θα δημιουργήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα GT-R Premium, GT-R Track Edition και GT-R NISMO. Επιπλέον, θα υπάρχουν και οι εκδόσεις Pure, Prestige και Black. Το μοντέλο της ειδικής έκδοσης θα διαθέτει τρεις εξωτερικούς χρωματισμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν δύο χρώματα και θα αντιπροσωπεύουν τα GT-R από τη σειρά GP της Ιαπωνίας. Η πρώτη επιλογή θα είναι το μπλε με τις λευκές λωρίδες, η δεύτερη θα είναι το λευκό με τις κόκκινες λωρίδες και η τρίτη το ασημί με τις λευκές λωρίδες.

Η εμφάνιση παραμένει ανεπηρέαστη με την κλασσική μικρή μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν αμέσως η μεγάλη αεροτομή, τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η επιγραφή “50th Anniversary” στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό της έκδοσης 50th Anniversary Edition υπάρχει ένα ιδιαίτερο γκρίζο χρώμα, ενώ η αίσθηση της πολυτέλειας φαίνεται αμέσως με τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, αλλά και το δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Ο πίνακας οργάνων κρατάει την παράδοση με το αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο, με τις πορτοκαλί βελόνες. Τέλος, η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και το σύστημα πλοήγησης κάνουν παιχνίδι τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά πολλοί πίστευαν πως ο V6 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων έχει φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης του με τους 565 ίππους. Και όμως εδώ έρχονται οι μηχανικοί της Nissan με τον άσσο στο μανίκι, αφού κατάφεραν να ανεβάσουν την ιπποδύναμη κατά 5% και έτσι το GT-R 50th Anniversary Edition κατάφερε να αγγίξει σχεδόν τους 600 ίππους. Αυτό επετεύχθη χάρη στους νέους υπερσυμπιεστές. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων και τη λειτουργία R, ενώ υπάρχουν και paddle shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση έχει ρυθμιστεί ώστε να παρέχει καλύτερη σταθερότητα στις στροφές, αλλά και πιο ομαλή οδήγηση. Το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο γραμμικό και ακριβές από ποτέ, απαιτώντας ελάχιστες διορθώσεις σε ταχύτητες έως και 300 χλμ/ώρα. Τα νέα ενισχυμένα φρένα κάνουν το νέο μοντέλο απόλυτα ασφαλές ακόμα και όταν χρειαστεί πολύ απότομα φρενάρισμα.

Το Nissan GT-R 50th Anniversary Edition παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Νέας Υόρκης, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Εμείς είμαστε σίγουροι πως σε όποιου τα χέρια και να βρεθεί θα το απολαύσει στο έπακρο, αφού η ποιότητα, η ασφάλεια και η ταχύτητα του GT-R είναι ασύγκριτη.