Η Volkswagen γιορτάζει τα 45 χρόνια κυκλοφορίας του Golf GTI και για αυτό το λόγο δημιούργησε μια επετειακή έκδοση με την ονομασία Golf GTI Clubsport 45. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μαύρη οροφή, πίσω αεροτομή, ενώ προσφέρει και το πακέτο Race, το οποίο περιλαμβάνει σπορ σύστημα εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου της Scottsdale μεγέθους 19”, σε μαύρο χρώμα με κόκκινες πινελιές και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Επιπλέον, υπάρχει και η απουσία του ηλεκτρονικού περιορισμού στην τελική ταχύτητα. Το λογότυπο “45” προδίδει για πια έκδοση κυκλοφορεί στο δρόμο, ενώ προσφέρονται τα IQ.Light LED Matrix φωτιστικά σώματα και η κόκκινη διακοσμητική λωρίδα. Στο εσωτερικό υπάρχει το λογότυπο “45” στα καθίσματα, ενώ οι κόκκινες λεπτομέρειες και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να δώσουν μια διαφορετική πινελιά.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει πιο κοντές σχέσεις από το απλό GTI για πιο γρήγορες αλλαγές.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί, αφού οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 5.000 μονάδες. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά ξεκινά από 47.790€. Μπορεί να μην έχει τεράστιες διαφορές από το απλό GTI, όμως είναι ένα μοντέλο που διαθέτει κάποια διαφορετικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να κάνουν τον υποψήφιο αγοραστή να το θελήσει περισσότερο. Η τελική επιλογή δική σας.