Ο βελτιωτικός οίκος Roush αποφάσισε να κάνει το αγαπημένο αμερικάνικο μοντέλο Ford Focus RS πιο επιθετικό αναβαθμίζοντας το για τα καλά. Η βελτίωση αρχίζει με την πρώτη ματιά από έξω προς τα μέσα με το κιτ Roush TrakPak, το οποίο περιλαμβάνει βελτιωμένη εμφάνιση με πιο φουσκωμένα φτερά, διαφορετικούς προφυλακτήρες, ενώ υπάρχουν διακοσμητικές ρίγες, καλύτερα φωτιστικά σώματα και διαφορετικά χρωματισμένοι αεραγωγοί στο καπό.

Φυσικά αυτό που το κάνει αμέσως να ξεχωρίζει είναι οι κατακόκκινες ζάντες αλουμινίου της Vossen μεγέθους 19”, με διαστάσεις ελαστικών 255/35. Μηχανικά οι 350 ίπποι του Ford Focus RS δεν ήταν αρκετοί για τη Roush και έτσι ο βελτιωτικός οίκος παρουσίασε μια νέα δυναμική του EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, η οποία ανεβάζει την απόδοση στους 500.

Το βελτιωμένο σύστημα ψύξης με τη νέα εξάτμιση και το νέο σύστημα ανάρτησης κάνουν το Focus RS δυνατό, αλλά και διαφορετικό από αυτό των 350 ίππων. Για όποιον ήδη μπήκε σε σκέψεις το μόνο που έχει να κάνει είναι να επικοινωνήσει με το βελτιωτικό οίκο της Roush για να μάθει πως μπορεί να το αποκτήσει.