Η Ford στην Αμερική θα προσφέρει στην Αμερικάνικη Αστυνομία ένα F-150, το οποίο έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά σε περιπολικό. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά για τους Αμερικάνους δεν είναι πρωτότυπο, αφού κατά καιρούς δημιουργούνται τέτοιου είδους περιπολικά. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το νέο περιπολικό είναι μαύρο με τη λευκή λωρίδα και τα γράμματα “Police” να βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Φυσικά, υπάρχει ο απαραίτητος LED φάρος, αλλά και τα λαμπάκια που βρίσκονται στη μάσκα.

Στο εσωτερικό, το οποίο έχει διαμορφωθεί και αυτό για τις ανάγκες της αστυνομίας, υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Pre-Collision Assist, Pedestrian Detection, Forward Collision Warning, Blind Spot Information System και Cross-Traffic Alert. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Μηχανικά το εν λόγω περιπολικό διαθέτει το V6 EcoBoost κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 406 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 69,1 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ/ώρα. Επιπλέον, υπάρχουν και τα ελαστικά Goodyear Wrangler Enforcer, τα οποία είναι παντός καιρού.

Ένα από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει το περιπολικό της Ford είναι το νέο σύστημα Police Engine Idle. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να αφαιρέσει το κλειδί από την ανάφλεξη και να βγει από το όχημα, διατηρώντας παράλληλα τον κινητήρα, τα φώτα και τις σειρήνες σε λειτουργία. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς είμαστε σίγουροι πως δε θέλουμε να δούμε ένα τέτοιο περιπολικό να γεμίζει τους καθρέπτες μας.