Το SUV της Ford, το Kuga είναι το πρώτο μοντέλο από μια σειρά ανανεώσεων για την αμερικάνικη εταιρεία. Το Facelift του Kuga δείχνει πως ακολουθεί και αυτό τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Ford, εστιάζοντας κυρίως στο τεχνολογικό τομέα, προσθέτοντας νέες τεχνολογίες και περισσότερες ευκολίες για όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του.

ford kuga 3Με την πρώτη εξωτερική ματιά φαίνεται η νέα μάσκα της Ford, με τη μεγάλη γρίλια, καθώς και τα νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδυάζονται με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος και εδώ τα φωτιστικά σώματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν, μαζί με τον διαχύτη και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17, 18 ή 19”, ανάλογα τα γούστα του καθενός.

Εσωτερικά άλλαξαν κάποια από τα χειριστήρια ομορφαίνοντας περισσότερο την εμφάνιση, ενώ ξεχωρίζει το τριάκτινο τιμόνι μαζί με την οθόνη αφής μεγέθους 8” και τη δεύτερη οθόνη του πίνακα οργάνων. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η σύνδεση με το smartphone, αφού υπάρχει, τόσο το σύστημα Android Auto, όσο και το Apple CarPlay. Αυτό που κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού είναι το νέο SYNC 3, το οποίο διαθέτει το Perpendicular Parking System,  το Active Park Assist, το Cross Traffic Alert και το Park – Out Assist. Όλα αυτά τα συστήματα κάνουν παιχνιδάκι το παρκάρισμα και το ξεπαρκάρισα δίνοντας μια άλλη αίσθηση.

ford kuga 2Μηχανικά το ανανεωμένο Kuga προσφέρεται με ένα κινητήρα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ο κινητήρας βενζίνης EcoBoost χωρητικότητας 1,5 λίτρου, προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις 120, 150 και 182 ίππους. Αντίθετα από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο δίλιτρος TDCi, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και ο ολοκαίνουργιος TDCi χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και να συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης.

Το μικρό ανανεωμένο SUV της Ford είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης και όσοι ενδιαφέρονται το μόνο που έχουν να κάνουν είναι μια βόλτα σε οποιοδήποτε αντιπρόσωπο της Ford για να ενημερωθούν πως μπορούν να το αποκτήσουν. Με το Ford Kuga είναι σίγουρο πως όποιος βρεθεί πίσω από τη θέση του οδηγού θα απολαύσει ένα άλλο επίπεδο οδήγησης με όλες τις ευκολίες και ανέσεις, αλλά ταυτόχρονα θα ευχαριστηθεί οδήγηση και περιπέτειες κυρίως στις Off – Road διαδρομές.