Το ταχύτερο μέλος της νέας γενιάς του Corsa, το OPC, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Με το μήκος του να φτάνει σχεδόν τα τέσσερα μέτρα και τη σπορ εμφάνιση μπορεί να ικανοποιήσει τον πιο ήρεμο οδηγό, αλλά και να εξιτάρει αυτούς που προτιμούν να πατούν περισσότερο το γκάζι. Οι δυνατότητές του δεν περιορίζονται κάπου, προσφέροντας άπλετο πάθος και δύναμη σε όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

opel corsa opc 3Η πρώτη ματιά από έξω προς τα μέσα είναι αυτή που δε θα αφήσει απαρατήρητο το Corsa OPC. Η νέα μάσκα της γερμανικής εταιρείας με τους μεγάλους αεραγωγούς και τη μικρή εισαγωγή αέρα που είναι τοποθετημένη επάνω στο καπό, σε συνδυασμό με τα νέα φωτιστικά σώματα, τα πλαϊνά μαρσπιέ και την πίσω αεροτομή συνθέτουν την ανανεωμένη εξωτερική μορφή του.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης είναι αυτά που του προσδίδουν τη διαφορετικότητα σε σχέση με την απλή έκδοση του Corsa. Το εξωτερικό πακέτο ολοκληρώνεται με τις 18” ζάντες αλουμινίου, με ελαστικά της Michelin, τα οποία συνεργάζονται αρμονικά με τα δισκόφρενα της Brembo μεγέθους 330 χιλιοστών. Ένα ακόμα στοιχείο που δεν το αφήνει να περνάει απαρατήρητο είναι το μπλε ιριδίζον χρώμα.

opel corsa opc 4Προχωρώντας στο εσωτερικό διακρίνονται αμέσως τα bucket της Recaro, τα οποία παρέχουν στους επιβάτες την απόλυτη πλευρική στήριξη, όταν το αυτοκίνητο βρεθεί σε συνεχής και απαιτητικές στροφές. Το πάζλ του εσωτερικού συνθέτουν το δερμάτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογές ταχυτήτων OPC, τα σπορ πεντάλ αλουμινίου και τα όργανα που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το νέο μοντέλο.

Μηχανικά το Corsa OPC συνεργάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 207 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,9 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 6,8”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 230χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 7,5λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 174γρ/χλμ, με τα τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας να φτάνουν τα 391,5€. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

opel corsa opc 2Το Corsa OPC έχει βελτιωθεί και στα συστήματα, διαθέτοντας τη νέα τεχνολογία FSD (Frequency Selective Dampink), η οποία επιτρέπει την προσαρμογή της απόσβεσης, εξισορροπώντας τους κραδασμούς στο αυτοκίνητο. Στα επιπλέον στοιχεία του είναι και η απενεργοποίηση του ESP, γεγονός που επιτρέπει στον οδηγό να φέρει το όχημα στα όριά του.

Το νέο Corsa OPC εξελίχθηκε στην πίστα του Nurburgring και δοκιμάστηκε εκτενώς σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας. Όλα τα τεστ ολοκληρώθηκαν με τον πιο άρτιο τρόπο, αποδεικνύοντας πως το νέο OPC είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τόσο τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και να προσφέρει στον οδηγό κάτι από αγωνιστική εμπειρία. Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, σύμφωνα με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Opel στην ελληνική αγορά, η τιμή του ορίστηκε στα 21.095€, μαζί με το όφελος της απόσυρσης.