Η Morand είναι μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Εδρεύει στην Ελβετία και οι ιθύνοντες της ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην κατασκευή δύο νέων αυτοκίνητων. Πρόκειται για ένα υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Hyper Car. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υβριδικό μοντέλο θα διαθέτει ένα V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 690 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 55 κιλά.

Επιπλέον, θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 1.100 ίππους, ενώ μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα θα μπορεί να διανύσει μια απόσταση 50 χιλιομέτρων. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτά θα υπάρχει και μια έκδοση αμιγώς ηλεκτρική που θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.950 ίππους. Με βάση τον κατασκευαστή η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα, ενώ το 0-200 θα επιτυγχάνεται σε 6,4”.

Και τα δύο μοντέλα αναμένονται στην αγορά το 2023, με τις δοκιμές του υβριδικού να αναμένονται στο τέλος του χρόνου, ενώ του αμιγώς ηλεκτρικού θα γίνουν μέσα στο 2022. Όσο για την τιμή; Αυτή αναμένεται να είναι 2.100.000€, κάτι που σημαίνει πως θα είναι για ελάχιστους. Πάντως έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε αυτό, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 73 μονάδες.