Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ήταν αυτή που επέλεξε η Skoda για να αποκαλύψει το ισχυρότερο SUV που διαθέτει και δεν είναι άλλο από το Kodiaq RS. Φυσικά, εκτός της 5θέσιας πρόκειται και για τη μεγαλύτερη έκδοση, αφού το 7θέσιο μοντέλο είναι ότι χρειάζεται για μια πολυμελή οικογένεια, αλλά και ότι πρέπει για έναν οδηγό που βράζει το αίμα του.

Με την πρώτη ματιά αναγνωρίζεται αμέσως, αφού στη γνωστή μάσκα της τσέχικης φίρμας βρίσκεται το λογότυπο “VRS”, ενώ τα λεπτά Full-LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια πιο επιθετική όψη στο αμάξωμα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η λεπτή αεροτομή στην οροφή, το λογότυπο “VRS”, το οποίο βρίσκεται και εδώ, τα φωτιστικά σώματα που λεπταίνουν όσο έρχονται προς τα μέσα και φυσικά η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η μεγάλη ψηφιακή οθόνη με τον πίνακα οργάνων, καθώς και η μεγάλη οθόνη αφής ψυχαγωγίας και πολυμέσων, αλλά και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Τα δερμάτινα bucket καθίσματα από Alcantara με τις κόκκινες ραφές και το λογότυπο “VRS” δίνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ανάλογα το επίπεδο οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός ανάμεσα στις 6 επιλογές που έχει (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual και Snow) μεταβάλλεται και η ακουστική του αυτοκινήτου.

Μηχανικά το Kodiaq RS εφοδιάζεται με τον BiTDI Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 51 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα, με κόκκινες δαγκάνες για να κάνει το φρενάρισμα ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Σίγουρα το Skoda Kodiaq RS συνεχίζει να κρατάει τη γκάμα των RS σε υψηλό επίπεδο, όμως τελικά ίσως μια ακόμα επιλογή με κινητήρα βενζίνης θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Βέβαια το σημαντικό είναι ότι οικογένεια RS συνεχίζει ακάθεκτη και θα συναρπάζει πάντα.