Στη 16η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Lamborghini παρουσίασε μια νέα έκδοση της Aventador, η οποία ωστόσο θα βγει στην παραγωγή σε πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων. Πρόκειται για την Aventador LP 750 – 4 SuperVeloce που σηματοδοτεί τον εορτασμό των 10 χρόνων της Lamborghini στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την ιταλική φίρμα.

Lamborghini Aventador lp 750-4 Superveloce 2Το νέο μοντέλο είναι πιο ελαφρύ κατά 50 κιλά σε σχέση με την Aventador λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων. Η Aventador LP 750 – 4 SuperVeloce ξεχωρίζει από το κόκκινο χρώμα της, την ανθρακί πίσω αεροτομή και το διαχύτη με την τριπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα bucket καθίσματα με τις κόκκινες λωρίδες και τις κόκκινες ραφές.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 750 ίππους, γεγονός που σημαίνει πως η αναλογία της δύναμης προς το βάρος είναι 2,03 κιλά ανά ίππο. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται μόλις σε 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. Όπως αναφέραμε η νέα Aventador LP 750 – 4 SuperVeloce θα κυκλοφορήσει μόλις σε 600 κομμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων θα διατεθούν στην αγορά της Κίνας. Ελάχιστα θα είναι αυτά που θα έρθουν στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, ίσως να μην ξεπεράσουν ούτε τα 100.