Το Lada Niva είναι ένα από τα SUV που έχουν τη δική τους ιστορία. Μπορεί να έχει περάσει από χίλια κύματα, αφού όλοι κάτι είχαν να πουν για συγκεκριμένο όχημα, όμως όπως και να είχε ήταν αξιόπιστο. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά το Niva δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Οι Ρώσοι μπορεί να κρατάνε την ίδια φιλοσοφία ακόμα και σήμερα, όμως αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την έκδοση Bronto δίνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν τα έχουμε μάθει με στο Niva.

Πιο συγκεκριμένα εξωτερικά συναντάμε τη νέα μάσκα, προβολείς ομίχλης, πλαστικές επενδύσεις στα φτερά και ζάντες μεγέθους 15”. Το εσωτερικό αναβαθμίστηκε και αυτό προσφέροντας νέο πίνακα οργάνων, νέα καθίσματα, τα οποία είναι θερμαινόμενα, νέο σύστημα κλιματισμού και νέο εσωτερικό φωτισμό.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα, αφού κάτω από το καπό υπάρχει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 83 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 13,1 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Δύο είναι τα επίπεδα εξοπλισμού που μπορεί να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής τη Luxe και την Prestige. Για όσους ενδιαφέρονται και ζουν στη Ρωσία, αφού εκεί πωλείται το συγκεκριμένο Lada η έκδοση Luxe κοστίζει 8.582$, ενώ η πιο πλούσια έκδοση Prestige ανεβαίνει στα 9.735$.