Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η οποία θα γίνει 4 – 14 η Lexus θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το νέο RC Luxury Coupe Sport. Το ανανεωμένο στυλ αντλεί έμπνευση από τη ναυαρχίδα της Lexus το LC Coupe, έχοντας εσωτερικές βελτιώσεις που εμπνέουν την εντονότερη οδηγική απόλαυση, ενώ η νέα ανάρτηση προσφέρει πιο ακριβή οδήγηση.

Το νέο RC διατηρεί όλες τις αρετές του προηγούμενου μοντέλου, αλλά βελτιώνει το σχεδιασμό. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Lexus να δεσπόζει στη μέση και τα LED φωτιστικά σώματα με τις γωνίες που σχηματίζουν το L, δίνουν μια άλλη όψη στο νέο μοντέλο. Στο πίσω μέρος η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί με την αεροτομή που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ, του αεραγωγούς στα πλαϊνά, ενώ η διπλή απόληξη της εξάτμισης δίνει ακόμη περισσότερη ομορφιά.

Συνολικά 11 διαφορετικά εξωτερικά χρώματα θα είναι διαθέσιμα για το RC, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου χρώματος του Blue Vortex Metallic, που μεταδίδει πραγματικά το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, ολοκληρώνουν την εξωτερική όψη του αμαξώματος.

Επιπλέον, έχουν βελτιωθεί τα ελαστικά και οι αναρτήσεις του RC, καθώς και η απόκριση του κινητήρα, όπως και η αίσθηση του τιμονιού. Μέσα στην καμπίνα τα πάντα είναι από τα υλικά υψηλής ποιότητας δείχνοντας πως η Lexus παραμένει μια εταιρεία που προσφέρει χωρίς μειώσεις αυτά που αξίζουν να έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές. 

Στον πίνακα οργάνων εφαρμόστηκε το νέο Dark Gray Streamline χρώμα, ενώ η οθόνη αφής με το σύστημα ψυχαγωγίας κα ενημέρωσης όπως και το αναλογικό ρολόι δίνουν μια απαράμιλλη ομορφιά. 6 διαφορετικοί τύποι μπορούν να εμπλουτίσουν το εσωτερικό, ενώ οι 7 χρωματισμοί μπορούν να το κάνουν ακόμα πιο δελεαστικό. Τέλος τα δερμάτινα καθίσματα και τα paddle shift στο τιμόνι κάνουν την οδήγηση παιχνιδάκι.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκάλυψε τα μηχανικά μέρη, αλλά όπως είναι γνωστό στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται με έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το αμάξωμα, αλλά και το μηχανικό κομμάτι θα γνωρίζουμε στις 2 και 3 Οκτωβρίου όπου θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους στο Παρίσι το νέο Lexus RC Luxury Coupe Sport.