Σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του Atlas, το νέο 7θέσιο SUV της Volkswagen είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας δύο χρόνων, σύμφωνα με την έκθεση των Αμερικάνων αναφορικά με τις τάσεις στην αγορά των οχημάτων. Το Atlas προέρχεται από το CrossBlue Concept που πρωτοεμφανίστηκε το 2013. Ωστόσο, σε αντίθεση με το CrossBlue, το Atlas είναι ένα πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο στην εμφάνιση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

volkswagen-atlas-2

“Το μέγεθος φυσικά και παίζει ρόλο, ειδικά για οικογένειες”, αναφέρει ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen. “Στα πρώτα σχέδια ήταν κυριολεκτικά πολύ μικρό, πολύ compact, σχεδιασμένο περισσότερο για μια ευρωπαϊκή προοπτική. Έπρεπε να συνηθίσουμε το μέγεθος του οχήματος που είναι, σαφώς, πιο κατάλληλο για την Αμερική. Οι δρόμοι είναι ευρύτεροι, οι πόλεις είναι μεγαλύτερες, και εμείς μεγάλωσε με αυτά τα δεδομένα. Η έκφραση του μπροστινού τμήματος ενός αυτοκινήτου καθορίζει το χαρακτήρα του και εμείς θέλαμε να δώσουμε στο αυτοκίνητο μια πιο πλατιά και πιο σοβαρή εμφάνιση. Έπρεπε να δείχνει γεμάτο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πολύ επιθετικό”.

Αυτή η φιλοσοφία ήταν που οδήγησε την ομάδα σχεδιασμού να πάει ένα βήμα παραπέρα. Από τη μάσκα και τους standard LED προβολείς, μέχρι τις ραφές στα καθίσματα και τα ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας  στη μάσκα. Συνολικά, η εμφάνιση του Atlas είναι αρκετά σύγχρονη, σε αντίθεση με αυτά που λάνσαρε τα προηγούμενα χρόνια η Volkswagen. Η συνολικά καθαρή και στιβαρή κατασκευή εμφανίζεται και στην καμπίνα του Atlas, όπου διαθέτει μια ισορροπημένη και απλή διάταξη, όχι μόνο στο ταμπλό, αλλά και στο λογισμικό, αφού διατίθεται το Volkswagen Digital Cockpit.

volkswagen-atlas-3

Τέλος, προκειμένου να δημιουργηθεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, η ομάδα σχεδιασμού το έχει εξοπλίσει με high – end εξοπλισμό. “Όλα είναι καλά ισορροπημένα, χωρίς πολύπλοκες γωνίες και ακαταστασία” πρόσθεσε ο interior designer Tomasz Bachorski. “Το να το κάνουμε πολύ απλό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, μιας και οι ζωές μας έξω από το αυτοκίνητο είναι αρκετά περίπλοκες”.

Αν και δε γνωρίζουμε πολλά στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, οι πληροφορίες λένε πως θα είναι το μεγαλύτερο όχημα στο στόλο της Volkswagen. Τη βασική επιλογή θα αποτελεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 238 ίπποι, ενώ θα υπάρξει και ο ισχυρός V6 χωρητικότητας 3.6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 280 ίππους. Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Volkswagen.

volkswagen-atlas-4

Ηχοσύστημα της Fender με 12 ηχεία, Apple CarPlay, Android Auto, Cruise Control, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα ενημέρωσης για το τυφλό σημείο του καθρέπτη και προειδοποίηση απόκλισης της λωρίδας, καθώς επίσης και η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του αυτοκινήτου. Για όσους ήδη άρχισαν τις σκέψεις, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το 2018, όποτε και αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.