Η Lexus για μια ακόμη φορά θέλει να προσελκύσει τους πάντες με το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το RC F GT3 είναι έτοιμο να φτάσει στην κορυφή σε αγώνες στις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη, έχοντας ήδη λάβει την έγκριση της FIA.

Το νέο μοντέλο έχει στόχο να ενισχύσει την εικόνα των επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας, στοχεύοντας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική η Lexus έχει προμηθεύσει δύο Lexus RC F GT3 στην ομάδα της 3GT Racing, για να αγωνιστεί στην κατηγορία GTD του IMSA WeatherTech. Αντίθετα στην Ιαπωνία δύο αυτοκίνητα θα λάβουν μέρος στην κατηγορία GT300 του Super Series GT με την ομάδα LM Corsa.

Στην Ευρώπη, η Farnbacher Racing και Emil Frey Racing, θα έχουν στη διάθεση τους το νέο μοντέλο για τον αγώνα αντοχής, ενώ το RC F GT3 θα είναι διαθέσιμο και στους αγώνες του GT Open. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το νέο μοντέλο διαθέτει τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τους 500 ίππους. Αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι μόλις 1.300 κιλά η ταχύτητα θα είναι αρκετά γρήγορη, αλλά όλα θα φανούν στις πίστες.