Η Alpine αποκάλυψε το νέο A110S, το οποίο έχει έναν ισχυρό κινητήρα, αλλά και σημαντικές διαφορές στο αμάξωμα και το εσωτερικό σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το γαλλικό μοντέλο υπόσχεται άνεση, ασφάλεια και φυσικά επιδόσεις. Η εμφάνιση του παραπέμπει σε σπορ Coupe μοντέλο, με το βάρος είναι μόλις 1.114 κιλά. Η εμπρόσθια όψη έχει έναν επιθετικό χαρακτήρα με τις νευρώσεις στο καπό, αλλά και τα διπλά φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος το εντυπωσιακό σχήμα με τα φωτιστικά σώματα και την μονή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του δίνουν μια πιο αγωνιστική φιλοσοφία.

Στο εσωτερικό το νέο Alpine A110S διαθέτει σπορ δερμάτινα καθίσματα Dinamica με πορτοκαλί ραφές, με το βάρους να είναι μόλις 13,1 κιλά το καθένα. Ο κλασσικός επιλογέας ταχυτήτων μπορεί να απουσιάζει, αλλά το δερμάτινο τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου, τα paddle shift στο τιμόνι, καθώς και τα κομμάτια του εσωτερικού από ανθρακονήματα δίνουν μια άλλη αίσθηση. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από τον ισχυρό Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 292 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων της Getrag.

Φυσικά, για να σταματήσει αυτό το αυτοκίνητο επιλέχθηκαν τα απαραίτητα φρένα της Brembo με τις πορτοκαλί δαγκάνες. Επιπλέον, τα ελατήρια των αναρτήσεων είναι πιο σκληρά κατά 50%, ενώ διαφορετική είναι και η ρύθμιση των αμορτισέρ σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τέλος, τα ελαστικά Pilot Sport 4 της Michelin έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το Alpine A110S.

Το νέο μοντέλο είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα προσφέρει άνεση, ασφάλεια και επιδόσεις, αφού ένας κινητήρας 1.800 κ.εκ. που μπορεί να φτάνει στους 292 ίππους είναι κάτι πολύ ισχυρό. Φυσικά, το χαμηλό βάρος του δίνει πολύ γρήγορες επιταχύνσεις, οπότε το αυτοκίνητο πιστεύουμε πως αποτελεί δέλεαρ. Εσείς τι λέτε αξίζει;