Η προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα SUV έχει αναγκάσει τις εταιρείες της αυτοκίνησης να στραφούν στην κατασκευή περισσότερων τέτοιον αυτοκινήτων, έτσι ώστε και να είναι ανταγωνιστικές, αλλά και να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς πελάτες. Η Chevrolet για να μη μείνει εκτός ανταγωνισμού δημιούργησε ένα νέο SUV, με την ονομασία Blazer.

Ο επιθετικός σχεδιασμός του Blazer φαίνεται από τη μεγάλη μάσκα με τη γρίλια με το σήμα της εταιρείας, ενώ έχει πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, αλλά και προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή προαιρετικά με αυτές των 20 και 21”.

Εσωτερικά δεσπόζουν το τριάκτινο τιμόνι και η οθόνη αφής μεγέθους 8”, ενώ περιλαμβάνονται δερμάτινα καθίσματα, κυκλικοί αεραγωγοί, τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματος φορτιστής, Wi – Fi Hotspot, 4G LTE, 6 θύρες USB, πανοραμική οροφή και κάμερα οπισθοπορείας.

Μηχανικά θα τροφοδοτείται με δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 193 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση περιλαμβάνει το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 305 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 37,2 κιλά. Φυσικά, και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν σύστημα τετρακίνησης με διπλό συμπλέκτη, συνεργάζονται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και διαθέτουν σύστημα Start & Stop.

Το Blazer είναι ένα μεγάλο SUV, το οποίο είναι αρκετά επιθετικό τόσο στην όψη, όσο και στην οδήγηση. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την Αμερική μέσα στο 2019, με την παραγωγή να γίνεται στο Μεξικό. Μπορεί να προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά, όμως είμαστε σίγουροι πως αν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους αντιπάλους της κατηγορίας του.