Η Hyundai μας δίνει μια πρώτη εικόνα από τα υψηλής απόδοσης “Ν” μοντέλα μέσα από ένα συναρπαστικό Concept, το οποίο διαθέτει και αγωνιστικό DNA. Εάν το i30 Ν είναι το μοντέλο που όλοι περίμεναν, το συγκεκριμένο Concept είναι ό,τι πιο κοντινό του. Στην ουσία πρόκειται για ένα όμορφο περιτύλιγμα του i30 με το πρόσχημα του WRC, σχεδιασμένο, έτσι ώστε να αναδείξει τη νέα φιλοσοφία της Hyundai σχετικά με την απόδοση, καθώς η κορεατική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να παράσχει την απόλυτη οδηγική απόλαυση στους πελάτες της.

hyundai-rn30-concept-2

“Το RN30 ενσαρκώνει το Concept ενός ισχυρού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων που αποφέρει μια δυναμική σπορ οδήγηση. Σύντομα θα εξελιχθεί στο πρώτο μας μοντέλο N. Το RN30 είναι εμπνευσμένο από το πάθος μας να παρέχουμε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που όλοι θα μπορούν να απολαύσουν αβίαστα. Έχουμε εξελίξει την τεχνολογική μας τεχνογνωσία μέσα από τις επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να παραδώσουμε την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση, με απώτερο στόχο τα μοντέλα Ν της Hyundai να είναι τα μελλοντικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων” δήλωσε ο Albert Biermann, επικεφαλής του τμήματος Vehicle Test & High Performance Development της Hyundai Motor.

Το RN30 αντλεί ισχύ από μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 2 λίτρων, κατασκευασμένη από τη Hyundai για τα μοντέλα N, η οποία αναπτύσσει τόση ισχύ όση και το ολοκαίνουργιο i20 WRC Rally Car, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 374 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,9 κιλά. Όλα αυτά επιτυγχάνονται εξαιτίας του διευρυμένου Turbo και των σφυρήλατων κομματιών του αμαξώματος. Ένα υγρού τύπου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) διαχειρίζεται την παραγωγή ισχύος, παρέχοντας παράλληλα γρηγορότερη μετατόπιση των ταχυτήτων και άμεση σύζευξη, για να παρέχει δυναμική επιτάχυνση. Παράλληλα η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

hyundai-rn30-concept-3

Το αγωνιστικό DNA του RN30 Concept γίνεται φανερό από την κατασκευή του, καθώς οι μηχανικοί της Hyundai εστίασαν στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι, αντί να χρησιμοποιεί ενισχυμένες ίνες άνθρακα, όπως κάνουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Hyundai έχει υιοθετήσει όλα τα νέα πλαστικά υλικά υψηλής απόδοσης. Η καινοτόμος αυτή λύση φέρεται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και φιλική προς το περιβάλλον.

Το RN30 Concept έχει προσανατολίσει τις βελτιώσεις στον οδηγό, αφού ο κάθε ένας μπορεί να νιώσει σαν οδηγός αγώνων Rally. Για παράδειγμα, διατίθεται με τεχνολογία rev – matching, ενώ το εξελιγμένο ηλεκτρονικό διαφορικό σύστημα περιορισμένης ολίσθησης (eLSD) εξασφαλίζει ακρίβεια στις στροφές, χωρίς οι τροχοί να σπινιάρουν. Σύμφωνα με την Hyundai, αυτό βοηθά στην πρόληψη ολίσθησης κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας στους οδηγούς να ελέγχουν το ισχυρό αυτοκίνητο με ευκολία.

hyundai-rn30-concept-4

Ακούγεται αρκετά καλό για να είναι αληθινό; Καλά θα κάνουμε να το συνηθίσουμε, αφού είναι πιθανό να δούμε μερικές από αυτές τις τεχνολογίες να μεταφέρονται στα επικείμενα i30 N. Το μόνο που θα θέλαμε είναι να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του.