Το Ford EcoSport ήδη έχει κερδίσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Βλέποντας η Ford την απήχηση που έχει το μικρό SUV και ταυτόχρονα υπολογίζοντας τις πωλήσεις των Fiesta Active και Focus Active, αποφάσισε να παρουσιάσει την έκδοση Active και για το EcoSport. Όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες το EcoSport Active έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ τα μαύρα πλαστικά ναι μεν υστερούν στην εμφάνιση αλλά είναι πιο αποτελεσματικά.

Στο εσωτερικό συνεχίζει να κρατάει σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα η Ford, με τη μεγάλη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχει το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Σε γενικές γραμμές το εσωτερικό με το απλό EcoSport είναι ίδιο χωρίς να έχει ουσιαστικές αλλαγές.

Μηχανικά το νέο EcoSport Active θα προσφέρεται σε δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο κινητήρας βενζίνης δεν είναι άλλος από τον EcoBoost χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο EcoBlue κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ και εδώ να φτάνει τους 125 ίππους.

Το νέο EcoSport Active μπορεί να μην έχει μεγάλες διαφορές από το απλό EcoSport, όμως το μεγαλύτερο ύψος δείχνει ξεκάθαρα πως προτιμά τις εκτός δρόμου διαδρομές θέλοντας να γίνει πιο περιπετειώδες. Το θέμα είναι καθαρά στο τι προτιμά ο υποψήφιος αγοραστής, αφού η τελική επιλογή είναι δίκη σας.