Το Honda Civic Type R είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα θέλαμε όλοι. Εντυπωσιακό, γρήγορο και πάνω από όλα ασφαλές το Type R μπορεί να εξιτάρει τον οποιονδήποτε. Οι Ιάπωνες όπως όλα δείχνουν θα κάνουν ακόμη μια φορά την έκπληξη, αφού η επόμενη γενιά του Type R θα παραμείνει με συμβατικό κινητήρα αν και θα μπορούσε να διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα.

Αν και το 2022 απέχει ακόμα λίγο, όλα δείχνουν πως το νέο Civic θα το δούμε μέσα στο επόμενο έτος και είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα που αντιστέκεται στην ηλεκτροκίνηση, αφού θα διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα παραμείνει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2 λίτρων, όμως η μέγιστη ισχύ αναμένεται να ξεπεράσει τους 320 ίππους που είναι τώρα.

Το Civic Type R μπορεί να είναι τσιμπημένο για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, όμως είναι ένα από τα αυτοκίνητα που συναρπάζουν. Όσοι παραμένουν “ρομαντικοί” και αρνούνται να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση το νέο Type R είναι σίγουρα ένας πολύ σοβαρός λόγος για την απόκτηση του νέου αυτοκινήτου τους. Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε;